Web Analytics Made Easy - Statcounter

این شب‌ها حوالی ساعت 20 خیابان‌های منتهی به بوستان ولایت زیست شبانه مشهودتری دارد. همزمان با نزدیک شدن به عید غدیر نصب پوسترهای «روشنای شب تار» در معابر تهران گویای آن بود که قرار است نمایش بزرگ میدانی در این مکان اجرا شود.

روزنامه ایران: آن طور که از پوسترها پیداست این نمایش مرتبط با همین مناسبت‌ها یعنی واقعه غدیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای «روشنای شب تار» به کارگردانی حسن بزرا و تهیه‌کنندگی علی اسماعیلی از عید قربان آغاز شده و گذر از خیابان‌های منتهی به این بوستان و ماشین‌های پارک شده حوالی آن نشانه‌هایی از استقبال مخاطبان از این نمایش است. برای این نمایش البته پارکینگ‌های اختصاصی با ظرفیت بالا اختصاص یافته است و تماشای نمایش رایگان است البته جهت هماهنگی فضا باید به‌صورت اینترنتی بلیت تهیه کرد. از همان ابتدای ورود به راهرو، پوسترها و پرچم‌های منقش به اسماء مبارک ائمه اطهار و بیش از همه حضرت علی(ع) راهنمای مخاطب برای رسیدن به میدان اجرا است. پیش از اجرا در محوطه‌ای که برای پذیرایی میهمانان تدارک دیده شده و در خیمه‌ای بزرگ با چای از میهمانان پذیرایی می‌شود. سمت چپ سالن به خانم‌ها اختصاص دارد و آقایان سمت راست سالن جای می‌گیرند.


از قربان تا غدیر
پرده‌ها که کنار می‌رود نمایش با این عبارت آغاز می‌شود: «اینگونه است حال انسان در همه حال...» اولین پرده مربوط به بارگاه شیطان است که دور تا دورش را آتش فرا گرفته و بوی گوگرد و دود آتش در فضا می‌پیچد. ذهن و چشم مخاطب هنوز درگیر شیطان است که بازیگران نقش حضرت ابراهیم و حضرت اسماعیل وارد صحنه می‌شوند. ابراهیم، فرزند خود را به قربانگاه آورده تا پسرش را در راه رسالت قربانی کند و داستانی که همه می‌دانیم. در پرده دوم، پرده‌های سمت چپ سالن نمایش پایین می‌آید و ماجرای آتش گرفتن گوساله سامری و به صلیب شدن حضرت عیسی مسیح نمایش داده می‌شود. در پرده سوم و روی صحنه اصلی شاهد نمایش تولد امیرالمؤمنین علی(ع) و شکافته شدن کعبه و نوید تولد توسط فاطمه بنت اسد هستیم که پرده‌های سمت چپ کنار رفته و نازل شدن قرآن به پیامبر در شب قدر اجرا می‌شود. در ادامه جلسات مشرکان علیه پیامبر، هجرت علی بن ابی طالب(ع) به مدینه، ازدواج حضرت فاطمه(س) و حضرت علی(ع)، جنگ احد و فتح  خیبر و... به ترتیب در صحنه‌های مختلف روایت می‌شود. پرده آخر نمایش به حج آخر پیامبر(ص) و واقعه غدیر اختصاص دارد.


یک حقیقت روشن
هدایت سه صحنه‌ بزرگ با دکور‌هایی چند وجهی و متحرک با حدود ۳۵۰ هنرور کار دشواری است که عوامل این نمایش و کارگردان آن حسن بزرا بخوبی از عهده آن بر آمده‌اند . این کارگردان در پاسخ به سؤالی درباره اهمیت جنبه اعتقادی نمایش یا فرم و شکل اجرا به «ایران» می‌گوید: «به دلیل فرم نمایش‌مان که میدانی است می‌بایست بیشتر از وقایع و اتفاقاتی استفاده می‌کردیم که در کنار انتقال معنا و محتوای مناسب، باشکوه بوده و در مختصات یک نمایش میدانی گنجانده شود. مگر می‌توان در یک اثر نمایشی با زمان یک ساعت و نیم به همه ابعاد وجودی آن نور مطلق پرداخت و آن حجم از وقایع را گنجاند. ما در حد توان قلیل خود تلاش کردیم در نمایشی با زمان محدود، مطالب و وقایعی را ترسیم کنیم که هم جذابیت بصری داشته و هم بتواند معنا و محتوای مطلوب را به مخاطبان منتقل کند. گفتن واقعیات و ایجاد هر چه بیشتر حب امیرالمؤمنین(ع) در دل دوستداران از نیات اصلی این اثر نمایشی است.»او با اشاره به زندگی حضرت پیامبر(ص) در بخشی از این نمایش بر مشترکات اهل تسنن و شیعیان تأکید کرده و می‌افزاید: «این نمایش کاملاً مستند است و برای آن از منابع اهل تسنن و تشیع بهره گرفته شده است تا مشترکات بین شیعیان و اهل تسنن نشان داده شود. از طرفی داستان پیامبران مرتبط با داستان اصلی، اما بخش کوچکی از نمایش را به خود اختصاص می‌دهد. در واقع سیر ولایت حضرت علی(ع) در ادامه خط سیر انبیاست و ولایت امیرالمؤمنین(ع) جدا از ولایت پیامبران پیشین نیست. انبیا پا در راهی گذارده‌اند که این راه به ولایت حضرت علی(ع) و امامان پس از ایشان ختم می‌شود. در نتیجه آنان تماماً یک تن واحد و یک حقیقت روشن‌اند. به همین دلیل از داستان دیگر انبیا نیز برای تبیین بهتر این ولایت حقه استفاده کردم.»

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حضرت علی ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۰۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند

به گزارش همشهری آنلاین،‌امام جعفر صادق علیه السلام، رئیس و بنیان‌گذار مکتب شیعه جعفری است. شخصیتی عالم و بزرگوار که در طول عمر ۶۵ ساله خود، بیش از چهار هزار شاگرد را در علوم و دانش‌های گوناگون فقهی، علمی، کلامی، توحیدی، ولایتی، حدیث نفس، معرفت‌شناسی و … آموزش دادند به طوری که چهره‌های علمی بزرگی مانند جابر بن حیان، زراره بن اعین، ابان بن تغلب، ابو حمزه ثمالی، هشام بن حکم، مفضل بن عمر و بسیاری شخصیت‌های شناخته‌شده و مطرح در مکتب آن حضرت علم و دانش آموختند. شاگردان امام صادق (ع) تنها از میان مردم شیعه مذهب نبودند، بلکه حتی مردمی از اهل سنت، یهودیان و مسیحیان هم در مکتب آن حضرت شاگردی کرده و از دانش و علم ایشان بهره بردند. حوزه‌های علمیه یادگار مکتب امام صادق (ع) بوده و طلبه‌های امروز، شاگردان و رهروان آن حضرت در تعلیم، تربیت، تحصیل و تدریس علوم دینی هستند.گزارش پیش رو زندگی طلبگی طلاب در حال تحصیل در حوزه علمیه شهرستان گرگان را به تصویر کشیده است.

طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی طلبگی کد خبر 849335 منبع: مهر برچسب‌ها استان مازندران امام خمینی خبر ویژه جامعه روحانیت مبارز

دیگر خبرها

  • هدف‌گذاری برای نمایش شهری در تراز حکومت حضرت مهدی(ع) در نوروز ۱۴۰۴
  • روایتی متفاوت از مصطفی رحماندوست درباره ننه سرما + فیلم
  • علت حصارکشی در پارک لاله چیست؟ +عکس
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • پایان تصویربرداری فیلم «ویلای موروثی»/ روایتی از زندگی یک باغبان
  • درخت کشی در تهران
  • برگزاری دومین دوره مسابقات چندگانه رزمی علمداران ولایت در لرستان